Menu
Obec Mierovo
Béke Község

Karácsonyi hangulat a Csallóközben

Karácsonyi hangulat a Csallóközben

Kis falunkat decemberben újra belengte a karácsonyi hangulat. Több éves hagyományt követve idén december 18-án újra megrendezésre került a már tradicionálisnak mondható békei karácsonyi koncert. A fellépők meghitt és családias légkört varázsoltak az év többi napján csak tekintélyt követelően a falu közepén álló kultúrháznak. A gyerekek ( a helyi óvoda és iskola diákjai illetve a Simi dance táncegyüttes tagjai) büszkén mutatták be a megtanult műsorukat. A Bódvavendégi Hagyományőrzők és a Békei Bokréta népdalkör a már tőlük megszokott profizmussal adták elő az ünnepre hangolt dalcsokrokat. A rendezvénynek szép keretet adott a helyi Carmen zenekar által választott karácsonyi zeneszámok. A rendezvény fényét emelte a koncert végén gyertyafényben közösen elénekelt dal.

A koncert előtt és után mindenki megtekinthette az előző napi Karácsonyváró foglalkozáson elkészült ajándéktárgyakat, díszeket és egyébb remekműveket. A rendezvénysorozat első napján december 17-én ugyanis összegyűlt a falu apraja nagyja hogy egy közös kézműves foglalkozáson vegyenek részt, ahol egy kicsit hátrahagyhatják a rohanó hétköznapokat és közösen készülhetnek a szeretet ünnepére. A délután nagyon jó hangulatban telt és persze szebbnél szebb alkotások születtek a kiállításra.

Az elmúlt hoszzú időszak nyomot hagyott nem csak az emberek lelkén, hanem a kapcsolataikon így még jobb volt látni, hogy köszönhetően ennek a hagyománynak is a lakosok újra utat találnak egymáshoz és hogy együtt készülnek az év legszebb ünnepére.

A rendezvénynek köszönhetően többek között sikerült bemutatni a helyi óvodát és iskolát, hisz fontos, hogy a gyerekek helyben tanulhassanak az anyanyelvükön.

Ezért is fontos megköszönni mindenkinek aki részvételével, segítségével, munkájával hozzájárult hogy ez az eseménysorozat ilyen minőségben létre jöhessen. Ezen a ponton szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Kormánynak, valamint a Bethlen Gábor Alapnak az anyagi támogatásért. Az ő segítségük nélkül a Karácsonyváró rendezvénysorozatunk nem valósulhatott volna meg.

Köszönjük, hogy együtt készültünk az ünnepekre és beengedtük a karácsony szellemét a lelkünkbe. Mindenkinek áldott ünnepeket kívánunk!

 

 

https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/letoltheto_logok/keszult.jpg https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/letoltheto_logok/bga_alap_logo.png

Hozzáadás dátuma: 19. 12. 2022 9:29
Legutóbbi frissítés dátuma: 9. 6. 2023 9:37
Szerző: Správca Webu

OP KŽP

EÚ

Naptár

Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Aktuális időjárás

ma, szombat 13. 7. 2024
enyhe eső 30 °C 18 °C
vasárnap 14. 7. erős felhőzet 32/18 °C
hétfő 15. 7. szórványos felhőzet 34/20 °C
kedd 16. 7. enyhe eső 33/20 °C
Obec Mierovo
Béke Község

Béke kis település, laskosainak száma 459 fő. Községünk Felső Csallóközben van a Nagy és Kis Dunától egyenlő távolságra, Pozsonytól 25 km-re . Béke község első okleveles említése 1252-ből való, ahol Beke néven említik. Jelenlegi római katolikus Szentmihály temploma 1390-ben épült román stílusban. A falu, kései barokk stílusban épült kétemeletes, téglalap alaprajzú kastélya, a 18.század második felén épült.